Кількість
|
Вартість
|
||
|
Набір: казан чавунний узбецький 12 л WOK із кришкою-сковородою та триногою в комплекті "Наша Майстерня" (товстостінний)
Чавунний казан правильної азійської форми. Усередині повний радіус, як і має бути. Без горизонтальної площини всередині, як у деяких казанах, яка заважає перемішувати зірвак. А ось зовні є поверхня, завдяки якій можна цей казан ставити на плиту. Дно з потовщенням. Борт трохи вигнутий по краях, щоб кришка потопала та з неї не капало. Казан входить до комплекту з чавунною кришкою (40 см), яка сама собою є чудовою сковородою-жаровнею.
Комплектація набору:
- Казан чавунний на 12 л — ТМ "Наша Майстерня"
- Кришка-сковорода — ТМ "Наша Майстерня"
- Тринога діаметром 400 мм — ТМ "Сітон"
Характеристики узбецького казана "Наша Майстерня"
- Об'єм: 12л
- Матеріал: чавун
- Кришка: є (чавунна кришка-сковорода)
- Діаметр казана: 40 см
- Діаметр кришки-сковорідки: 40 см
- Товщина стінок казана: ~ 6 мм
- Товщина дна казана: ~ 8 мм
Покриття на чавунному посуді утворюється в процесі прожарювання (якщо новий). А в процесі приготування воно постійно оновлюється. Але це не антипригарне покриття, як багато хто чомусь думає (тому, що чорне?), а найтонша полімерна плівка із запеченої олії (жиру), яка захищає Ваш посуд від корозії, а також має гідрофобні властивості (відштовхує воду). І тому, для того, щоб не прилипало, готувати потрібно з олією. Хіба що коржі можна без олії пекти. А ще! На чавуні можна ПЕКТИ, тому що він, крім усього іншого, має високу теплову емісію. Це ледь не найважливіша перевага чавуну - здатність віддавати тепло. Тепло від добре прогрітого казана Ви відчуєте за пів метра! Такий ефект Вам від інших матеріалів не отримати. Теплова емісія в чавуну вдесятеро вища, ніж в алюмінію. Це означає, що продукт готується не тільки в місці доторкання з поверхнею, а практично по всьому тілу.