Кількість
|
Вартість
|
||
|
Казан чавунний узбецький 12 л WOK з чавунною кришкою "Наша Майстерня" (товстостінний)
Чавунний казан правильної азіатської форми. Усередині повний радіус, як і має бути. Без горизонтального майданчика всередині, як у деяких казанах, що заважає перемішувати зірвак. А ось зовні є майданчик, через який можна цей казан ставити на плиту. Дно із потовщенням. Борт трохи вигнутий по краях, щоб кришка втопилася і з неї не капало. Казан йде в комплекті з чавунною кришкою (40см).
Характеристики узбецького казана "Наша Майстерня"
- Об'єм: 12л
- Матеріал: Чавун
- Кришка: є (чавунна кришка)
- Діаметр казана: 40 см
- Діаметр кришки: 40 см
- Товщина стінок казана: ~6 мм
- Товщина дна казана: ~8 мм
Комплектація:
- Казан "Наша Майстерня 12л"
- Кришка "Сітон"
- Тринога на фото в комплект НЕ ВХОДИТЬ.
Трохи про чавунні вироби:
Покриття на чавунному посуді утворюється в процесі прожарювання (якщо нова). А в процесі приготування воно постійно оновлюється. Але це не антипригарне покриття, як багато хто чомусь думає (бо чорне?), а найтонша полімерна плівка із запеченого масла (жиру). Яка захищає ваш посуд від корозії, а також має гідрофобні властивості (відштовхує воду). І тому, щоб не прилипало, готувати потрібно з олією. Хіба що коржі можна без олії пекти. І так. На чавуні можна ПЕКТИ. Тому що він, крім усього іншого, має високу теплову емісію. Це ось чи не головна перевага чавуну. Здатність віддавати тепло. Тепло від добре прогрітої сковороди ви відчуєте за півметра! Подібного ефекту вам від інших матеріалів не отримати. Теплова емісія у чавуну в 10 разів вища, ніж у алюмінію. Це означає, що продукт готується не тільки в місці торкання поверхні, а практично по всьому тілу. Пропікається. І якщо на алюмінієвій млинці ви млинці смажитимете, то на чавунній ви їх пектимете)