Кількість
|
Вартість
|
||
|
Набір: казан чавунний узбецький 8 л WOK із чавунною кришкою та триногою в комплекті "Наша Майстерня" (товстостінний)
Чавунний казан правильної азійської форми. Усередині повний радіус, як і має бути. Без горизонтальної площини всередині, яка заважає перемішувати зірвак, як у деяких казанах. А ось зовні має площину, завдяки якій можна цей казан ставити на плиту. Дно з потовщенням. Борт трохи вигнутий по краях, щоб кришка потопала і з неї не капало. У комплекті з казаном є чавунна кришка (34 см).
Комплектація набору:
- Казан чавунний на 8 л — ТМ "Наша Майстерня"
- Кришка чавунна — ТМ "Сітон"
- Тринога діаметром 340 мм — ТМ "Сітон"
Характеристики узбецького казана "Наша Майстерня"
- Об'єм: 8л
- Матеріал: чавун
- Кришка: є (чавунна кришка)
- Діаметр казана: 34 см
- Діаметр кришки: 34 см
- Товщина стінок казана: ~4 мм
- Товщина дна казана: ~6 мм
Трохи про чавунні вироби:
Покриття на чавунному посуді утворюється в процесі прожарювання (якщо новий). А в процесі приготування воно постійно оновлюється. Але це не антипригарне покриття, як багато хто чомусь думає (тому, що чорне?), а найтонша полімерна плівка із запеченої олії (жиру), яка захищає Ваш посуд від корозії, а також має гідрофобні властивості (відштовхує воду). І тому, для того, щоб не прилипало, готувати потрібно з олією. Хіба що коржі можна без олії пекти. А ще! На чавуні можна ПЕКТИ, тому що він, крім усього іншого, має високу теплову емісію. Це ледь не найважливіша перевага чавуну - здатність віддавати тепло. Тепло від добре прогрітого казана Ви відчуєте за пів метра! Такий ефект Вам від інших матеріалів не отримати. Теплова емісія в чавуну вдесятеро вища, ніж в алюмінію. Це означає, що продукт готується не тільки в місці доторкання з поверхнею, а практично по всьому тілу.