Кількість
|
Вартість
|
||
|
Сковорода-гриль чавунна 28*28 см "Наша Майстерня, Maysternya"
Характеристики:
- Тип: Сковороди-гриль
- Сумісність з джерелами тепла: Усі види плит
- Діаметр, см: 28 см
- Кришка: Немає
- Матеріал: Чавун
- Матеріал ручок: Чавун
- Тип кріплення ручок: Суцільна з корпусом
- Колір: Чорний
- Форма: Квадратна
- Країна-виробник товару: Україна
Опис сковороди-гриль
Тяжкий масивний чудовий гриль класичного розміру. Якраз щоб і м'яса нормально розкласти, і щоб на плиту помістився. Достатньо високий борт. Розмір робочої поверхні 22х22 см. Ребра високі, спеціально не доведені до борту. І олії зручно циркулювати. і мити зручно. Про ручку можна не турбуватися, що обгорить.
Трохи про чавун:
Залізо з вмістом вуглецю більше 2,14%. Якщо менше, то сталь. Залізо у чистому вигляді! У нашому випадку без будь-якого покриття (без емалі). Тому може іржавіти, якщо залишати мокрою! Важка! Не плутати зі старою бабусиною "чавунною" сковорідкою з литого алюмінію.
Покриття на чавунному посуді утворюється в процесі прожарювання (якщо нова). А в процесі приготування воно постійно оновлюється. Але це не антипригарне покриття, як багато хто чомусь думають (бо чорне?), а найтонша полімерна плівка із запеченого масла (жиру), яка захищає вашу посудину від корозії, а також має гідрофобні властивості (відштовхує воду). І тому, щоб не прилипало, готувати потрібно з олією. Хіба що коржі можна без олії пекти. І так. На чавуні можна ПЕКТИ. Тому що він, крім усього іншого, має високу теплову емісію. Це є чи не головна перевага чавуну. Здатність віддавати тепло. Тепло від добре прогрітої сковороди ви відчуєте за півметра! Подібного ефекту вам від інших матеріалів не отримати. Теплова емісія у чавуну в 10 разів вища, ніж у алюмінію. Це означає, що продукт готується не тільки в місці торкання поверхні, а практично повністю. Пропікається. І якщо на алюмінієвій пательні млинці ви смажите, то на чавунній ви їх печете)