Кількість
|
Вартість
|
||
|
Сковорода-гриль чавунна квадратна 28*28*4 см, вага 2,7 кг (Наша Майстерня, Maysternya)
Опис:
Важкий, масивний чудовий гриль класичного розміру. Саме щоб і м'яса (овочів) нормально розкласти, і щоб на плиту помістилося. Досить високий борт. Розмір робочої поверхні 22х22 см. Ручка з вільхи. Просочена олією. На звичайному гвинті з широкою борозною. Це щоб, якщо раптом треба піджати, то зробити це можна просто ложкою або вилкою)
Характеристики:
- Тип: сковороди-гриль
- Сумісність із джерелами тепла: усі типи плит
- Кришка: немає
- Матеріал: чавун
- Матеріал ручок: чавун / дерево
- Колір: чорний
- Форма: квадратна
- Країна-виробник товару: Україна
Трохи про чавун
Сталь, з вмістом вуглецю більше 2 %. Якщо відсоток менший, то це сталь. У цьому разі без жодного покриття (без емалі). Тому може поіржавіти, якщо мокрою залишати! Важка! Не плутати зі старою бабусиною «чавунною» сковорідкою з литого алюмінію.
Покриття на чавунному посуді утворюється в процесі прожарювання (якщо нова). А в процесі приготування воно постійно оновлюється. Але це не антипригарне покриття, як багато хто чомусь думає (тому, що чорне?), а найтонша полімерна плівка із запеченої олії (жиру), яка захищає Ваш посуд від корозії, а також має гідрофобні властивості (відштовхує воду). І тому, для того, щоб не прилипало, готувати потрібно з олією. Хіба що коржі можна без олії пекти. А ще! На чавуні можна ПЕКТИ, тому що він, крім усього іншого, має високу теплову емісію. Це ледь не найважливіша перевага чавуну - здатність віддавати тепло. Тепло від добре прогрітої сковороди Ви відчуєте за пів метра! Такий ефект Вам від інших матеріалів не отримати. Теплова емісія в чавуну вдесятеро вища, ніж в алюмінію. Це означає, що продукт готується не тільки в місці доторкання з поверхнею, а практично по всьому тілу пропікається. І якщо на алюмінієвій млинниці Ви млинці смажитимете, то на чавунній Ви їх будете пекти.