Кількість
|
Вартість
|
||
|
Сковорода-гриль чавунна квадратна 35*35*4 см, вага 5,5 кг (Наша Майстерня, Maysternya)
Опис:
Величезна квадратна та важка). Можна вдома, а можна й на мангал. Якраз за шириною добре стає. Можна багато чого розкласти: і м'ясо, і овочі. Місця для всього вистачить)
Трохи про чавун
Сталь містить вуглецю до 2 %. Якщо відсоток більший, то це чавун. У цьому разі без жодного покриття (без емалі). Тому може поіржавіти, якщо мокрою залишати! Важка! Не плутати зі старою бабусиною «чавунною» сковорідкою з литого алюмінію.
Покриття на чавунному посуді утворюється в процесі прожарювання (якщо нова). А в процесі приготування воно постійно оновлюється. Але це не антипригарне покриття, як багато хто чомусь думає (тому, що чорне?), а найтонша полімерна плівка із запеченої олії (жиру), яка захищає Ваш посуд від корозії, а також має гідрофобні властивості (відштовхує воду). І тому, для того, щоб не прилипало, готувати потрібно з олією. Хіба що коржі можна без олії пекти. А ще! На чавуні можна ПЕКТИ, тому що він, крім усього іншого, має високу теплову емісію. Це ледь не найважливіша перевага чавуну - здатність віддавати тепло. Тепло від добре прогрітої сковороди Ви відчуєте за пів метра! Такий ефект Вам від інших матеріалів не отримати. Теплова емісія в чавуну вдесятеро вища, ніж в алюмінію. Це означає, що продукт готується не тільки в місці доторкання з поверхнею, а практично по всьому тілу пропікається. І якщо на алюмінієвій млинниці Ви млинці смажитимете, то на чавунній Ви їх будете пекти.