Ну хто з нас не любить смачно поїсти? А особливо на природі, серед свіжого повітря та в компанії хороших друзів. Навіть звичні нам страви, приготовані на відкритому вогні, набувають зовсім іншого смаку та аромату. І сковорода з диска для цього чудово підходить.

Складно сказати, хто і коли придумав цей вид посуду, проте сьогодні ми маємо за це подякувати. Адже за відносно невелику вартість ви отримуєте чудовий посуд для приготування найрізноманітніших страв на відкритому вогні. Він добре просмажує будь-які продукти. Сьогодні сковорідка з диска борони – це синонім чудового дозвілля на природі, а також нестандартний подарунок друзям, близьким та колегам.

Сковорідка з борони: особливості конструкції та матеріалу

Борона – це спеціальний диск зі сталі, який використовується для перемішування та розпушування землі. Вона виготовляється з міцного металу, який витримує великі навантаження. Завдяки цьому сковорода з диска теж виходить дуже міцною і надійною. Її конструкція відрізняється від звичайних кухонних сковорідок.

  1. Посуд має великий діаметр та невисокі борти. Розміри такої сковорідки досить великі, вона дозволяє приготувати їжу на велику кількість людей.

  2. У конструкції сковорідки передбачені ніжки, які дозволяють зручно розмістити її над багаттям.

  3. Довгі т-подібні ручки дозволяють зняти сковорідку з вогню, навіть якщо вона дуже гаряча.

  4. Плоска та рівна поверхня, яка швидко нагрівається, добре тримає жар, забезпечує якісне прожарювання страви.

Після використання сковорода для пікніка завжди потребує чищення. А для того, щоб продовжити її термін експлуатації, варто додатково купити чохол. Це допоможе утримувати інвентар в ідеальному порядку, і ви завжди будете готові до наступного походу чи поїздки.

Сковорода для вогнища з борони: на що звернути увагу при виборі?

Сковороди з борони практично не відрізняються між собою зовнішнім виглядом. Всі вони однаково зручні та функціональні, не займають багато місця, і ви легко можете перевозити їх у багажнику вашого авто. Але є кілька параметрів, на які варто звернути увагу під час вибору сковороди з диска: 

  • Діаметр. Якщо ви збираєтеся готувати велику компанію, вибирайте сковороди від 50 см діаметром.

  • Матеріал та товщина стінок. Це безпосередньо впливає на швидкість нагрівання сковорідки: чим товщі стіни, тим повільніше вона прогрівається.

  • Висота бортиків. Чим вони вищі, тим зручніше користуватися виробом. Коли ви перемішуватимете продукти, вони не випадуть за межі сковорідки.

  • Висота ніжок. Чим вище ніжки, тим вище над багаттям можна встановити сковорідку. Існують спеціальні моделі на високих розбірних ніжках, розмір яких ви можете регулювати самі.

Купити сковорідку із диска борони ви зможете у каталозі інтернет-магазину «ЖарОК». В асортименті моделі різних розмірів та конфігурацій, так що кожен зможе підібрати найзручніший для себе варіант. А велика кількість оригінальних чохлів з написами та принтами допоможе перетворити сковороду з диска на дуже креативний подарунок.