Кількість
|
Вартість
|
||
|
Казан чавунний на 12 л із міста Наманган (Узбекістан) виробництва BARAKA . Цей виробник вважається одним із найкращих у себе на батьківщині в Узбекистані. Товщина цього казана залежно від моделі (кругле або плоске дно). Казан шліфований має 4 вушка та діаметр: 410 мм. Комплектується алюмінієвою кришкою. Цей літраж казана є оптимальним, він невеликий але чудово підходить для готування до 15 персон.
Під час замовлення казана можна вибрати, який казан Вам більше підходить із плоским або круглим дном, вони в одну ціну. Вкажіть потрібний тип дна в коментарі до замовлення або менеджеру за телефоном. Ми завжди передзвонюємо для підтвердження замовлення.
Вага казана: 10 кг.
Особливості та характеристики узбецького казана:
Виробник: | м. Наманган |
Країна: | Узбекистан |
Матеріал казана: | чавун |
Матеріал кришки: | Алюміній |
Товщина стінки, мм: | 6 |
Товщина дна, мм: | 10-20 |
Глибина, мм: | 180 |
Діаметр, мм: | 410 |
Об'єм, л: | 12 |
Переваги узбецьких казанів:
- Рівний відлив
- Товсті стінки 6 мм.
- Зручні ручки на краях 4 штуки
- Казан шліфований всередині та з пісочним литтям зовні.
- Матеріал виготовлення — 100% чавун.
- Внутрішня поверхня виготовлена шліфуванням ручним способом.
- У комплекті з казаном йде алюмінієва кришка.
- Довговічність чавунного посуду, його практично неможливо механічно пошкодити.
- Чавун як метал має властивість довго нагріватися й довго охолоджувати, отже, казан рівномірно нагрівається й пригоряння їжі на окремих ділянках практично неможливо
- Чавун має пористу природу, згодом у пори чавуну вбирається олія, жир і антипригарні якості чавуну поліпшуються. Тобто чим більше казан використовувати тим він стає кращим.
- Справжній узбецький плов можна приготувати тільки в справжньому Узбецькому чавунному казані.
Рекомендовані правила користування чавунним посудом:
- Перед першим використанням чавунний казан необхідно прокалити впродовж 60 хвилин за температури 100 градусів із використанням соняшникової олії, до повного вигоряння виробничої оливи.
- Рекомендуємо під час прожарювання використовувати репчасту цибулю (видаляє запах)
- Перший раз у казані готувати картоплю по-селянськи.
- У чавунному посуді не рекомендується зберігати їжу.
- Після приготування необхідно помити казан теплою водою без використання мийного засобу
- Перед тим як поставити казан на зберігання, рекомендується змастити його тонким шаром соняшникової олії
- Рекомендуються зберігати казан у сухому місці.