Кількість
|
Вартість
|
||
|
Казан чавунний на 22 л із міста Наманган (Узбекістан) виробництва BARAKA.
Цей виробник вважається одним із найкращих у себе на батьківщині в Узбекистані. Казан шліфований має 4 вушка та діаметр: 500 мм. Комплектується алюмінієвою кришкою.
Особливості та характеристики узбецького казана:
Виробник: | м. Наманган |
Країна: | Узбекистан |
Матеріал казана: | чавун |
Матеріал кришки: | Алюміній |
Товщина стінки, мм: | 8 |
Товщина дна, мм: | 10 |
Глибина, мм: | 200 |
Діаметр, мм: | 500 |
Об'єм, л: | 22 |
Переваги узбецьких казанів:
- Рівний відлив
- Товсті стінки 8 мм.
- Зручні ручки на краях 4 штуки
- Казан шліфований всередині та з пісочним литтям зовні.
- Матеріал виготовлення — 100% чавун.
- Внутрішня поверхня виготовлена шліфуванням ручним способом.
- У комплекті з казаном йде алюмінієва кришка.
- Довговічність чавунного посуду, його практично неможливо механічно пошкодити.
- Чавун як метал має властивість довго нагріватися й довго охолоджувати, отже, казан рівномірно нагрівається й пригоряння їжі на окремих ділянках практично неможливо
- Чавун має пористу природу, згодом у пори чавуну вбирається олія, жир і антипригарні якості чавуну поліпшуються. Тобто чим більше казан використовувати тим він стає кращим.
- Справжній узбецький плов можна приготувати тільки в справжньому Узбецькому чавунному казані.
Рекомендовані правила користування чавунним посудом:
- Перед першим використанням чавунний казан необхідно прокалити впродовж 60 хвилин за температури 100 градусів із використанням соняшникової олії, до повного вигоряння виробничої оливи.
- Рекомендуємо під час прожарювання використовувати репчасту цибулю (видаляє запах)
- Перший раз у казані готувати картоплю по-селянськи.
- У чавунному посуді не рекомендується зберігати їжу.
- Після приготування необхідно помити казан теплою водою без використання мийного засобу
- Перед тим як поставити казан на зберігання, рекомендується змастити його тонким шаром соняшникової олії
- Рекомендуються зберігати казан у сухому місці.