Кількість
|
Вартість
|
||
|
Жаровня чавунна Maysternya. Ø 32 см, вага 3,3 кг, борт 6 см.
Велика та містка. На велику родину.
Характеристики
- Тип — жаровні
- Сумісність із джерелами тепла — усі типи плит
- Діаметр, см — 32
- Кришка — немає
- Матеріал - чавун
- Матеріал ручок — чавун
- Тип кріплення ручок — суцільні з корпусом
- Колір — чорний
- Форма — кругла
- Країна реєстрації бренда — Україна
Трохи про чавун
Сталь містить вуглецю до 2 %. Якщо відсоток більший, то це чавун. У цьому разі без жодного покриття (без емалі). Тому може поіржавіти, якщо мокрою залишати! Важка! Не плутати зі старою бабусиною «чавунною» сковорідкою з литого алюмінію.
Покриття на чавунному посуді утворюється в процесі прожарювання (якщо нова). А в процесі приготування воно постійно оновлюється. Але це не антипригарне покриття, як багато хто чомусь думає (тому, що чорне?), а найтонша полімерна плівка із запеченої олії (жиру), яка захищає Ваш посуд від корозії, а також має гідрофобні властивості (відштовхує воду). І тому, для того, щоб не прилипало, готувати потрібно з олією. Хіба що коржі можна без олії пекти. А ще! На чавуні можна ПЕКТИ, тому що він, крім усього іншого, має високу теплову емісію. Це ледь не найважливіша перевага чавуну - здатність віддавати тепло. Тепло від добре прогрітої сковороди Ви відчуєте за пів метра! Такий ефект Вам від інших матеріалів не отримати. Теплова емісія в чавуну вдесятеро вища, ніж в алюмінію. Це означає, що продукт готується не тільки в місці доторкання з поверхнею, а практично по всьому тілу пропікається. І якщо на алюмінієвій млиннниці Ви млинці смажитимете, то на чавунній Ви їх будете пекти.
Сталь містить вуглецю до 2 %. Якщо відсоток більший, то це чавун. У цьому разі без жодного покриття (без емалі). Тому може поіржавіти, якщо мокрою залишати! Важка! Не плутати зі старою бабусиною «чавунною» сковорідкою з литого алюмінію.
Покриття на чавунному посуді утворюється в процесі прожарювання (якщо нова). А в процесі приготування воно постійно оновлюється. Але це не антипригарне покриття, як багато хто чомусь думає (тому, що чорне?), а найтонша полімерна плівка із запеченої олії (жиру), яка захищає Ваш посуд від корозії, а також має гідрофобні властивості (відштовхує воду). І тому, для того, щоб не прилипало, готувати потрібно з олією. Хіба що коржі можна без олії пекти. А ще! На чавуні можна ПЕКТИ, тому що він, крім усього іншого, має високу теплову емісію. Це ледь не найважливіша перевага чавуну - здатність віддавати тепло. Тепло від добре прогрітої сковороди Ви відчуєте за пів метра! Такий ефект Вам від інших матеріалів не отримати. Теплова емісія в чавуну вдесятеро вища, ніж в алюмінію. Це означає, що продукт готується не тільки в місці доторкання з поверхнею, а практично по всьому тілу пропікається. І якщо на алюмінієвій млиннниці Ви млинці смажитимете, то на чавунній Ви їх будете пекти.